Zonnepanelen 2020 | Zonnepanelen Kopen bij Installateur

De kosten van zonnepanelen in Australië zijn de laatste jaren sterk gedaald. Tegenwoordig worden zonnepanelen overal geprijsd van minder dan honderd dollar tot meer dan vijfhonderd dollar per stuk. De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren die hier worden toegelicht.

Meer informatie over zonnepanelen op www.zen-zonne-energie.be
zonnepanelen
Het is zeer belangrijk om bij het selecteren van de beste grootte van zonnepanelen voor uw zonne-energie-installatie rekening te houden met een aantal cruciale factoren. Factoren naast het prijskaartje. Uw aankoopbeslissing is een beslissing waar u heel lang mee zult leven en u moet het beste rendement uit uw investering halen.

Baseer uw aankoopbeslissing niet alleen op de kosten van het zonnepaneel. Hieronder volgen enkele tips voor het kiezen van de beste modules voor uw installatiesituatie.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van een aantal factoren. In het algemeen, met betrekking tot modules die geschikt zijn voor gebruik op een thuisnetwerk, kosten ze een paar honderd dollar per stuk, waarbij rekening wordt gehouden met subsidies.

De kosten van een zonnepaneel worden mede bepaald door:

  • het vermogen (in Watt),
  • de fysieke grootte,
  • het merk,
  • kwaliteit van de materialen,
  • de duurzaamheid / levensduur (of garantieperiode)
  • en eventuele certificeringen die het zonnepaneel zou kunnen hebben.

De prijs die u betaalt is ook afhankelijk van het aantal panelen als onderdeel van een pakket als u een volledig systeem koopt. Hoe meer modules in het systeem, hoe minder kosten per eenheid in het algemeen.

Echter, het kiezen van zonnepanelen op prijs alleen is niet verstandig. Het kan zijn dat wat u selecteert niet past in het gebied waar u het wilt installeren, of dat het merk/model niet de benodigde certificeringen heeft om in aanmerking te komen voor overheidskortingen.

Het is mogelijk dat de modules niet de beste prestaties leveren om de economische terugverdientijd van het geproduceerde vermogen te garanderen. Of misschien is er geen solide garantie van een gerenommeerd bedrijf.

3 lagen van de kwaliteit van zonnepanelen

Naast de kosten is het bij het kiezen van het beste zonnepaneel voor uw installatie belangrijk om zowel de fabricage als de gebruikte materialen in overweging te nemen.

Wij beschouwen drie kwaliteitsniveaus van de fabrikant en Energy Matters levert alleen zonnepanelen uit het eerste niveau.

Niveau 1 Zonnepanelen

Niveau één omvat de top 2 procent van de fabrikanten van zonnepanelen (fotovoltaïsche). Wij beschouwen Tier one-fabrikanten als verticaal geïntegreerde fabrikanten. Dit betekent dat zij elke fase van het productieproces controleren. Deze bedrijven investeren veel in onderzoek en ontwikkeling, maken gebruik van geavanceerde robotprocessen en produceren al meer dan 5 jaar zonnepanelen.

Tier 1-producenten gebruiken de zuiverste en beste kwaliteit silicium voor de productie van zonnecellen. Hoe hoger de kwaliteit van het silicium, hoe langer de zonnecel zal meegaan en hoe beter hij zal presteren bij het omzetten van de energie van de zon in elektriciteit.

Tier 1-fabrikanten produceren enkele van de best presterende zonnepanelen en deze kunnen vaak tegen een zeer redelijke prijs worden aangeschaft. Modules die door Tier 1-fabrikanten worden geproduceerd zijn onder andere REC Solar, Flex, SunPower en JA Solar; deze worden allemaal gebruikt in het Energy Matters assortiment van zonne-energiesystemen.

Echter, “Tier 1” is een claim die sommige fabrikanten maken die niet aan onze definitie voldoen. Het is dus belangrijk om te begrijpen dat niet iedereen die beweert Tier 1 te zijn, gelijk is. De kwaliteit kan sterk verschillen tussen Tier 1-fabrikanten, dus dit zou alleen een aspect van due diligence moeten zijn bij het zoeken naar de beste zonnepanelen voor uw behoeften.

Niveau 2 Zonnepanelen

Niveau twee omvat bedrijven die minder investeren in onderzoek en ontwikkeling, afhankelijk zijn van zowel robotachtige als handmatige montage op productielijnen en vaak al 2 – 5 jaar in de productie van zonnepanelen zitten. Deze Tier 2 fabrikanten kunnen goede panelen produceren tegen goede prijzen, maar het kan een hit and miss affaire zijn.

Niveau 3 Zonnepanelen

Niveau drie omvat 90% van de nieuwe PV-fabrikanten op zonne-energie. Deze bedrijven monteren alleen panelen, ze produceren meestal geen eigen cellen en investeren niet in onderzoek en ontwikkeling.

Hoewel ze vaak tegen een goedkopere prijs beschikbaar zijn, gebruiken Tier 3-fabrikanten menselijke productielijnen voor het manueel solderen van zonnecellen. Dit is vaak niet de beste aanpak omdat de kwaliteit kan variëren van operator tot operator en van dag tot dag. Een Tier 3-zonnepaneel kan op de lange termijn veel meer kosten met zich meebrengen in termen van betrouwbaarheid en elektriciteitsopbrengst.

Kosten van het paneel versus waarde – andere factoren

Omdat niet alle modulefabrikanten gelijk zijn. Er zijn verschillende andere factoren die uw aankoopbeslissing zouden moeten beïnvloeden in plaats van zich alleen op de kosten te richten.

Tolerantie

Dit is het bereik van een paneel dat het nominale vermogen overschrijdt of niet bereikt. Een zonnepaneel dat u koopt kan bijvoorbeeld een ‘naamplaatje’ hebben met een wattage van 200W. Echter, als gevolg van de kwaliteitscontrole kan het vermogen in ideale omstandigheden in werkelijkheid slechts 195W zijn. Een positieve tolerantie betekent dat de module niet alleen 200 Watt opwekt, maar misschien ook meer onder standaard testcondities.

Temperatuurcoëfficiënt

De temperatuurcoëfficiënt is belangrijk om te bepalen wat de impact van de warmte op de werking van een zonnepaneel na de installatie is. Hoe lager het percentage per graad Celsius, hoe beter. De prijs van een module met lage temperatuurscoëfficiënt kan iets meer zijn, maar in de vaak warme Australische omstandigheden kan een beetje meerprijs de moeite waard zijn.

Omzettingsefficiëntie

De efficiëntie van de manier waarop een zonnepaneel licht omzet in elektrische energie zal bepalen hoeveel stroom uw systeem genereert. Als twee zonnepanelen hetzelfde kosten, maar de ene heeft een hoger omzettingsrendement, dan biedt die module een betere prijs-kwaliteitverhouding. Dat is in de veronderstelling dat de geclaimde rendementen juist zijn.

PID-weerstand

PID staat voor potentieel-geïnduceerde degradatie. Veroorzaakt door zwerfstromen die worden veroorzaakt door bepaalde klimaatomstandigheden, kan het fenomeen een aanzienlijk vermogensverlies veroorzaken. Goede zonnepanelen zullen weinig of geen PID vertonen.

LID-weerstand

LID staat voor Light induced degradation. Dit is een proces dat plaatsvindt in de eerste maanden na de installatie van de zonnepanelen. Terwijl dit zich na een periode stabiliseert, kan het de hoeveelheid stroom die de module produceert verminderen. Een goed zonnepaneel zal weinig of geen LID hebben.

Belichaamde energie

Een ander belangrijk aspect om naar te kijken is de belichaamde energie van het zonnepaneel. Zo energie-intensief was de productie van het paneel en zo snel zal het zichzelf terugverdienen door meer energie te produceren. Beschouw dit aspect als een milieukost.

Duurzaamheid / Duurzaamheid / Garantie

De duurzaamheid of de lange levensduur van een zonnepaneelgarantie is om een aantal redenen belangrijk – het kan een indicator zijn voor het vertrouwen van de fabrikant in zijn producten. Reproduceerbare zonnepanelen hebben een prestatiegarantie van 25 jaar. Al onze sleutelmodules; inclusief REC Solar, hebben deze 25 jaar garantieperiode.

Een belangrijk punt om te onthouden over de garantie is echter dat deze alleen wordt gehonoreerd zolang het bedrijf actief is. Het is een andere reden om een bekend merk module te kiezen in plaats van een obscuur goedkoop merk te kopen dat van de ene op de andere dag kan verdwijnen.

Aangezien u waarschijnlijk geen zonnepanelen rechtstreeks van de fabrikant zult kopen, is ook de keuze van de installateur en verkoper belangrijk. Het is het beste om een installatiebedrijf te kiezen dat een serviceagent is voor het garantiewerk voor zonnepanelen voor de fabrikant die u selecteert. Dit komt omdat als u een probleem raakt, de doorlooptijd naar een resolutie veel sneller zal zijn.

Grootte en Watts Capaciteit

Het vermogen van het zonnepaneel in Watt is direct van invloed op de kosten, omdat zonnepanelen meestal in dollars per Watt worden geprijsd en vergeleken. Watts zijn gerelateerd aan het vermogen van elke module. Dit betekent dat een 100W-paneel dat onder ideale omstandigheden is geïnstalleerd en werkt, elk uur 100 Watt aan elektriciteit zal genereren. Een 200W-paneel zal 200 watturen per uur genereren. Verwacht daarom tot het dubbele van de prijs voor het 200W-paneel te betalen, vergeleken met de aanschafkosten van een 100W-module.

Het vermogen van een paneel heeft ook invloed op de grootte van het paneel, wat betekent dat het 200W-paneel groter zal zijn dan de 100W-module. Het type zonnecellen dat bij de productie ervan wordt gebruikt, bepaalt ook de grootte van het zonnepaneel. Het belangrijkste punt om te overwegen is dat uw systeem dimensionering genoeg is om uw apparaten te voeden, en dat de zonnepanelen zullen fysiek passen in het gebied dat u wenst te installeren.

Uw noordelijk gelegen dakruimte is zeer waardevol zonne-energie onroerend goed, dus je moet zorgvuldig overwegen uw toekomstige plannen. Als u op een bepaald moment meer zonnepanelen wilt installeren, moet u ervoor zorgen dat u de ruimte heeft om dit te doen. Anders kan het zijn dat u bestaande modules ruim voor het einde van hun levensduur moet vervangen. In toenemende mate zijn panelen op het westen ook zeer nuttig.

Soorten gebruikte zonnecellen

De modules maken gebruik van 3 hoofdtypen zonnecellen. Het type dat voor u het beste is, hangt af van de installatietoepassing.

Monokristallijn silicium: dit biedt een hoog rendement en een goede warmtetolerantie in een kleine footprint.

Polykristallijne (of multi-kristallijne) siliciumcel gebaseerde zonnepanelen zijn nu de meest populaire keuze in residentiële installaties. Recente verbeteringen in de polykristallijne paneeltechnologie hebben geresulteerd in de ontwikkeling van modules die qua grootte, rendement en warmtetolerantie gelijk of beter zijn dan veel monokristallijne merken. Twee voorbeelden van toonaangevende polykristallijne modules zijn REC en JA Solar panelen.

Flex produceert zowel monokristallijne als polykristallijne zonnepanelen.

Amorfe (of dunne-film) silicium gebruikt de minste hoeveelheid silicium. Dunnelaagpanelen zijn over het algemeen minder efficiënt dan andere zonneceltypen.

Zonnepaneel Shopping Checklist

Samengevat zijn dit de belangrijkste punten die u in gedachten moet houden bij de aankoop van zonnepanelen, afgezien van de kosten:

Denk aan de manier waarop de module is vervaardigd en de gebruikte materialen.
Onderzoek zorgvuldig hoe de panelen in de praktijk presteren. Dit omvat positieve tolerantie, temperatuurcoëfficiënten, PID- en LID-weerstand en -efficiëntie.
Vergelijk de garantiegegevens van de zonnepanelen die u overweegt te kopen.
Lees meer over het bedrijf dat de modules produceert
Vragen? Neem contact op met ons team van vriendelijke experts voor gratis, vrijblijvend advies over de beste zonnepanelen en volledige systemen voor uw omstandigheden. U kunt ook een snelle offerte voor zonne-energie genereren of onze huidige systeemspecials bekijken.